UN Women Water Challenge

Op 17 juni is het de Internationale Dag tegen Droogte en Woestijnvorming. Door klimaatverandering wordt droogte een steeds nijpender probleem, onder andere voor landen in Afrika zoals Sierra Leone. Droogte, overstromingen, insectenplagen en andere natuurrampen zijn er de dagelijkse werkelijkheid. Vrouwen en meisjes worden het hardst getroffen. Zij zijn verantwoordelijk voor het halen van steeds schaarser water, waarvoor ze steeds verder moeten lopen. Het gemiddelde zit nu al op 10 tot 15 kilometer lopen per dag, waarbij zij op de terugweg 10 tot 20 liter water meesjouwen. 
 
UN Women Nederland is door het veldkantoor van UN Women in Sierra Leone gevraagd om hen te helpen met een project. Ze willen geld inzamelen om waterputten te slaan, en waterfilters uit te delen, zodat vrouwen en meisjes dichtbij huis schoon water kunnen halen. Zo krijgen meisjes tijd om naar school te gaan en vrouwen om te werken, zodat zij een grotere kans hebben om armoede te ontworstelen.

Met €10.000 kan een gemeenschap van 1.000 tot 2.000 mensen duurzaam voorzien worden van water, voor nu en in de toekomst. Met een tientje donatie help je dus al één persoon aan schoon drinkwater.

We willen hen natuurlijk graag helpen. Daarom hebben we de UN Women Water Challenge gelanceerd; in solidariteit met de vrouwen van Sierra Leone loop je daarbij op of rond 17 juni met een fles, jerrycan of waterzak, gesponsord door vrienden, familie, kennissen en collega’s.

Doe mee om de heldinnen in Sierra Leone te steunen!

Doe jij ook mee? Schrijf je hier in als deelnemer of groep, en laat het ons weten door een email te sturen naar actie@unwomen.nl. Dan krijg je zo snel mogelijk de actie toolkit toegestuurd!

Kun je niet kiezen tussen de deelnemers, maar wil je graag de vrouwen in Sierra Leone steunen? Dan kun je ook hier doneren!

Lees meer Lees minder